Utroskab

Lyt til utroskabens budskab

Utroskab har et budskab til dig. Når du kommer til mig, kan du undersøge hvad det handler om i dit system. Du får belyst din sandhed. Det giver dig muligheden for at  finde vejen ud af utroskaben.

Definitionen af det gentagne destruktive handlemønster tager til i styrke. Langsomt men sikkert æder det sig ind på alle områder af tilværelsen. Du ønsker at stoppe, men du kan ikke.

Måske har du benægtet, forsvaret og fundet forklaringer på din utroskab.

Utroskab udløser hormonstoffet dopamin. Det virker som et signalstof i hjernen der udløser følelsen af glæde og alt det skønne, som et kortvarigt kærlighedsstof i et ”fix”. Dopamin slører de dårlige følelser af tomhed, isolation og ensomhed, som igen melder sig endnu kraftigere efter utroskab. - Den onde cirkel er i gang med en misforstået jagt på dit kærlighedsstof.

Hvad er utroskab?

Du og din partner kan definere hvad utroskab er for jer. Har I haft samtalen om hvad det er for dig og hvad det er for din partner? Det kan være afgørende for jeres velbefindende, at I kender hinandens grænser.

For mig starter det i tankerne. At være intimt sammen med en anden i tankerne, er et hint om at jeg ikke lever i troskab med mig selv. Der er noget jeg ikke har erkendt, som jeg har brug for. Derfor er det godt at lytte til tankerne, for allerede der, at få fat i hvad de har at fortælle mig. Det giver mig muligheden for at tage mine valg i tide, inden valgene tager mig.

I fysiske handlinger, er utroskab for mig, den handling jeg gør sammen med en anden person, som jeg ikke ville bryde mig om, at min partner gør med andre end mig. Hvad er det for dig?

Undertrykte behov

Hvis vi lægger låg på vores behov, følelsesmæssigt, kropsligt og mentalt, vil risikoen før eller siden lede os ud i handlinger, som vi efterfølgende fortryder. Det kan få fatale konsekvenser eller vi kan søge hjælp til at få utroskab vendt til en positiv fremtid. Det sker hvis vi åbner op for erkendelsen af det undertrykte i os selv.
Erkendelsen af utroskab
For mig, er erkendelsen af utroskab et symptom på meget andet, end din intime handling. Jeg vil gå så langt at sige, at utroskab er et symptom på dine følelsesmæssige hemmeligheder, som du dækker over. Det afspejler sig i din intimitet, men vær opmærksom på, at det stikker dybere end dine intime oplevelser. Når du erkender utroskab, og begynder at forstå hvorfor du er utro, vil du opdage hvordan du kan ændre på det som er uhensigtsmæssigt for dig i andre sammenhænge og relationer.

Utroskab og begær

Utroskab og begær hænger sammen. Jeg tillader mig at oversætte utroskab til løgn. Jeg oversætter begær til længsel. Hvori ligger løgnen og hvor ligger længslen?
Det er sådan jeg arbejder med mine klienter, i fuld accept for hvad der kommer, uden nogen form for dømmekraft. Intet er rigtigt eller forkert. Der hvor du finder ind til dit sande jeg, kommer åbenbaringerne til dig og til din partner. Det er gennem dine nye indsigter, at ændringerne i dine adfærdsmønstre begynder at opløses til fordel for en ny og mere hensigtsmæssige livsstil, som passer til det du ønsker i dag.

Tegn på utroskab

Tillid til partneren giver en god og tryg følelse, som du ikke ønsker afvigelser fra. Fastholdelsen af denne behagelige følelse, kan få dig til at lukke af for din kritiske sans.
Ønsker du at opdage færden af utroskab, skal du være opmærksom på partnerens udtalelser om “løgn og længsel”.
Længslen kan afsløres i partnerens samtaleemner, som netop omhandler det partneren benægter. Der fortælles fx gentagne gange om “de andre” som er utro eller som har særlige intime behov eller aktiviteter.
Kendetegnet for løgnen, kan være når partneren dækker over sin egen utroskab med et særligt fokus på urigtige fortællinger og forklaringer, ned i uddybende detaljer, som normalt ikke forklares i andre sammenhænge.

Utroskab og personlighed

Utroskab handler om den som er utro. Dig som oplever en utro partner har ikke noget med partnerens utroskab at gøre. Til gengæld har du selv nogle problematikker at kigge på i forhold til din måde at være på. Det giver anledning til spørgsmål til utilfredshed med dig selv, det du byder dig selv eller din uimodståelig tiltrækningskraft på særlige personligheder, som gør dig til genstand for utroskab.

Hvorfor er mænd utro?

Jeg tillader mig at være generaliserende, i min belysning af overvægten af mænds utroskab. Jeg oplever ikke forskel på årsagen til mænd og kvinders utroskab.
Jeg mener at forskellen handler om de fysiske og følelsesmæssige reaktioner. Min opfattelse er, at der stadig er en overvægt af mænd, som lader sig forføre af deres fysiske behov. Der er en overvejende del af kvinder som rammes hårdere i  en dybere intimitet, når deres følelsesmæssige behov ikke bliver dækket.
Kvinderne søger den følelsesmæssige kontakt. Når kvinden oplever den rene fysiske kontakt uden følelser og kærlighed, bliver hun derfor hårdere ramt, end manden gør. Derfor kan kvindens udbytte være mindre en mandens.

Skab dit bevidste kærlighedsliv i troskab

Har du fået nok. - Er du træt af at støde på de samme udfordringer, så lad os tale om det og finde frem til hvad der er bedst for dig og din trivsel. Denne bevidsthed er grundlaget for dine nye valg.
Når du er parat til at tage ansvar for dine indsigter og bevidste ændringer, så er der opbakning og støtte at hente hos mig.
Du kan frigøre dig til at opleve dit bevidste kærlighedsliv. Individuel terapi er hensigtsmæssigt for dig som føler det er godt at starte alene med din udvikling.
Det kan være hensigtsmæssigt at inddrage din partner i parterapien, for jeres fælles læring og/eller fælles fremtidige samliv.

Parterapeut
Lene Søe
“At kende dig selv er begyndelsen på al visdom”
 Aristoteles
“Vær som du ønsker at fremstå”
Sokrates

Book en tid i mit ONLINE BOOKING system
Hvis det er første gang skal du blot følge anvisningerne.

Book en tid her
ADRESSE
Nordre Strandvej 51 
- Indgang fra Østre Strandalle´
8240 Risskov

Mobil: 20407300
Kontakt@lenesoe.dk
CVR Nummer: 27027881
Åbningstider
Mandag - Torsdag      kl. 9:00 - 18.00
Fredag                        kl. 9:00 - 16.00
Share by: