Parforholdstjek

Tjek op på dit parforhold

Forelskelsen varer ikke evigt og i løbet af 3-24 måneder melder hverdagen sine udfordringer, og min erfaring er at kærligheden begynder at tage form som et parforhold, med plads til jeres bevidste selvudvikling, eller som et parforhold præget af ubevidste magtkampe mellem dig og din partner.

Kender du det som Emma erfarer. Hver gang hun møder en mand, tror hun på at han er helt anderledes end de tidligere mænd hun har kendt. Alligevel møder hun igen "samme fjols", måske i en "ny forklædning" og måske går der et stykke tid før hun bliver klar over det.

Fra samtaler med klienter er det min erfaring at gentagelserne vil fortsætte, indtil Emma undersøger hvorfor hun tiltrækkes af "fjolset" og ikke mindst lærer hvad "fjolset" handler om i hende selv.

Emmas motivation for at ændre sit mønster har skabt en ”Brændende platform”, hvor hun genfinder de sider af sig selv, som hun hidtil har benægtet.

Benægtelserne er hendes skyggesider af personligheden som hun ikke vil vedkende sig. Anerkendelsen af skyggen, forvandler skyggen til lys, hvilket modvirker hendes tiltrækning på fx ”fjolset”. Jo mere skyggearbejde, jo mere oplever hun harmoni og åbenhed for mødet med den mand hun ønsker. Læs mere om skyggearbejde http://www.lenesoe.dk/single/

Emma bliver fristet. Det er så let og velkendt at træde ind i de gamle trygge handlemønstre, men samtidig ønsker hun ikke flere nedslående erfaringer med "fjolset".

Hvis du er nysgerrig på hvordan Emma lærer at elske sig selv og sine skyggesider, kan du læse videre, eller gå direkte til svaret Her

Her

Krise i parforholdet

Magtkampene opstår i det ubevidste parforhold. Måske er det værste ved magten, at du føler dig mereværdig. Mereværdighedsfølelsen bygger på mindreværd.
Magtkampen opstår, når du ubevidst mærker frygten eller destruktiv vrede for det ukendte, som er dine egne skyggesider. Kærlighedens modsætning er frygt. Derfor er magtkampe styret af frygt og ukærlige handlinger.
Når forelskelsen aftager, begynder magtkampene i det ubevidste forhold. I stedet for at stille nysgerrighedens interesse for din partners modsætninger til dig, forsøger du at få partneren til at være ligesom dig. Du misforstår, og går derved glip af den vigtige lærdom i dig selv gennem parforholdet. I forøger jeres indhold af det stressfremkaldende hormon cortisol, hvilket gør at I lukker af for en mulig udvikling. I er fanget i jeres eget spind, tynget af skænderier eller tavshed, dårlige selvværdsfølelser, usagte ord og nedlukning af de ægte behov.
Det paradokse er, at magtkampen afholder dig fra at komme tilbage i dig selv, som et helt menneske i ubetinget kærlighed. Til sidst dør forholdet hen, enten gennem adskillelse, eller ved at lade stå til. Derfor er det interessant at begynde udforskningen af det bevidste parforhold.
Forelskelse

Jeg har en dyb overbevisning om at forelskelse er din krops fineste forsøg på at indfange lige præcis den partner, som du har allermest brug for, at lære noget af, så du kommer i balance med dig selv.
Rent fysisk ved man at forelskelsen forøger hormonet serotonin i din krop, og for meget serotonin i kroppen slører din dømmekraft, så du hverken opdager eller skræmmes af din partners ligheder med dig selv. Når du er forelsket i et andet menneske sker der en ubevidst spejling af dine egne positive og negative skyggesider - med andre ord bliver du forelsket i dit eget spejlbillede. Du tror du ser din partner, men i virkeligheden ser du din "bedste udgave" af dig selv!

Ubetinget kærlighed

Gennemlever du forelskelsesfasen og selvudviklingen, hvor du står ved dig selv, så opstår muligheden for at indlede et længerevarende eller evigt forhold i ubetinget kærlighed.

Fundamentet for det bevidste parforhold, ligger i parrets ærlighed og forventningsafstemning omkring værdier og overbevisninger.

Bevidstheden ændrer ikke ved personligheden, men muliggør derimod at tage et valg, når du lader dig styre af din frygt eller af din kærlighed.

Din identitet og værdisæt forandres gennem livet, og derfor vil du møde overbevisninger, som det er tid til at tage op til overvejelse. Du ser fordelen i at rykke på overbevisninger, som giver den rette forståelse for måden at være i forholdet på.

Indrøm alt hvad du kan, i respekt for den du er.

Jo mere kærlighed du oplever i dig selv, jo mere kærlighed opstår i dine relationer og jo mere formår du både at modtage og give.

Få et parforholdstjek

Parforholdstjek ER relevant for den personlige udvikling i det bevidste parforhold. Udbyttet giver oftest mere end ord kan udtrykke. Det er både for det helt nye par, parret som får lyst til at udvikle på det eksisterende parforhold eller når parforholdet er i krise.

Emmas svar kommer her

Næste gang jeg overvejer at indlede mig i parforholdet, vil jeg tage ansvar for at vi får lavet et parforholdstjek med udgangspunkt i vores fælles værdisæt.

Parterapi

Vi får belyst hvordan vi harmonerer, vores potentielle udfordringer og dermed skærpes opmærksomheden på udviklingspotentialet i det bevidste parforhold. Vi undersøger:
  • Personlige modsætninger mødes, men vil vi suppleres af hinandens personlighed
  • Udarbejdelse af det fælles værdisæt
  • På forkant med sandsynlige udfordringer
  • Redskaber til at opbygge en stærk relation i bevidsthed og respekt for os selv og hinanden

Parterapeut
Lene Søe
“Vi skal lære af vores fejl, men det giver meget mere mening at lære af vores successer"
Alfred Josefsen
“Uden regn vokser intet. Lær at favne stormene i dit liv”
Budddah

Book en tid i mit ONLINE BOOKING system
Hvis det er første gang skal du blot følge anvisningerne.

Book en tid her
ADRESSE
Nordre Strandvej 51 
- Indgang fra Østre Strandalle´
8240 Risskov

Mobil: 20407300
Kontakt@lenesoe.dk
CVR Nummer: 27027881
Åbningstider
Mandag - Torsdag      kl. 9:00 - 18.00
Fredag                        kl. 9:00 - 16.00
Share by: