Parterapeut Lene Søe

Smerter i underlivet

Smerter i kvindens underliv nedsætter både hendes lyst og livskvalitet. Det er ikke meningen og det kan hun gøre noget ved. De 2 mest almindelige årsager til smerter i kvindens underliv under intimitet er vaginisme og vulvodyni. Læs beskrivelsen herunder:

 

Hvad er vaginisme?

Vaginisme opstår hos dig som kvinde, der oplever en form for krampe i underlivet.

Du har sandsynligvis lyst til intimitet, men muskelsammentrækningerne påfører dig smerte under intimitet eller det er umuligt for dig ”blot” ved brug af en tampon .

 

Fysiologiske årsager til vaginisme

Jeg anbefaler dig at besøge lægen, som kan konstatere om du har vaginisme og eventuelt udelukke en betændelsestilstand, problemer med livmoderen eller æggestokkene.

 

Psykologiske årsager til vaginisme

Vaginisme kan opstå i forbindelse med frygt. Måske ved du ikke hvad frygten handler om og det guider jeg dig ind i, for at du kan sætte dig selv fri af frygten.

 

Sexologisk terapi for vaginisme

Det er givende at gå i sexologisk terapi i en periode, hvor du finder glæde i din intimitet.

Du bliver guidet terapeutisk, ind i det du er klar til at blive udfordret på. Sideløbende med terapien, kan du få kropslige øvelser med dig hjem.

 

Hvad er vulvodyni?

Vulvodyni er smerter i underlivet, med svien og brændende ubehag. Der opstår stærke smerter under intimitet. Berøring af dit indre og ydre underliv kan gøre ondt .

 

Fysiologiske årsager til vulvodyni

Da der ikke er synlige tegn, kan det være svært at stille en diagnose hos lægen. Alligevel anbefaler jeg lægebesøg, for derigennem at få en fysiologisk og faglig vurdering. Så kender du dine muligheder for eventuelle behandlingsmetoder.

 

Psykologiske årsager til vulvodyni

Psyke og fysik kan hænge sammen. Derfor er det aktuelt at undersøge hvordan din psyke påvirker din intimitet, aktivitet og lyst.

 

Sexologisk terapi for vulvodyni

Når du som kvinde får svar og bevidsthed på hvad der sker med dig, er det lettere at udtrykke dig overfor din partner.

Det er givende for dig, at blive forstået med den lyst eller ulyst du har som du kan formidle og udleve  den på din måde.

Hvis du ønsker at udleve dit potentiale omkring dig selv, så book en tid: http://www.lenesoe.dk/book-tid/

Af sexolog Lene Søe

 

Sexolog Lene Søe

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!