Parterapeut Lene Søe

Sexolog i Århus

Sexologien sammenkobles med terapien i en samtalebehandling. Der er mulighed for at få seksualitetsøvelser med hjem, men i rummet sammen med mig, skal du hverken have tøjet af

eller praktisere øvelserne.

Har du ikke haft sex meget længe? Føler du dig fastlåst og savner din sexlyst?

Det kan være, du har svært ved at give dig hen. Noget holder dig tilbage, det er irriterende, men du ved ikke hvad det er. Eller måske er det helt modsat… Din seksualitet har overtaget

styringen og du mærker hvordan det fraholder dig fra det du dybest set ønsker dig. Det kan få dig til at prøve, om terapi kan hjælpe.

Sexliv

Et godt sexliv er et symptom på jeres fælles harmoni, som opstår langt før I når sengekanten. Det er et sundhedstegn, som starter et helt andet sted, end under den seksuelle akt.

Det er individuelt, hvad man forstår ved sex. Det kan omhandle seksuelle fantasier, seksuel tiltrækning eller modstand, følelsesmæssig intimitet samt fysisk og seksuel kontakt. Viften er

bred. Den strækker sig fra dyb elskov til et hurtigt knald. Sexlivet kan omslutte den dybe kærlighed og elskov eller et seksuelt begær.

Hvorfor har du seksuelle udfordringer?

Bliver du udfordret på din seksualitet, så er tiden kommet, hvor du må finde ud af hvad der skal til, for at opleve god sex.

Udfordringen er irriterende, men den har oftest sin berettigede besøgstid. Det kan være symptomet på, at det er tid til at ændre på en seksuel vane.

Udfordringen bunder ofte i noget helt andet, som du skal opdage, før du oplever god sex. Når indsigten og accepten opstår, ender det oftest ud i nye og gode seksuelle oplevelser.

Seksuelle udfordringer er et symptom på det du skal have øje på i dig selv. Når det sker, vil du begynde at vandre mod en lystfyldt og varieret seksualitet.

Jeg vil give nogle eksempler på hvorfor de seksuelle udfordringer opstår.

Forudsigelig rutinesex

Det er helt almindeligt at lysten svinger og i perioder kan du være mindre aktiv.

Jeg kan godt forstå hvorfor hvert 7. par i Danmark ikke dyrker sex, når statistikker viser hvordan danskerne har sex. Det gennemsnitlige ”knald” sker på 7 min. Tidspunktet er omkring kl.

22.45. Tiden går med forudsigelig rutinesex, hvor parret gør nøjagtig det sammen hver eneste gang. Det ender med dårlig sex.

Seksuel præstationsangst

Du koncentrerer dig om at gøre det godt. Du har en forvrænget forestilling om din partners forventning til dig, som gør dig bange for at være god nok. I takt med at dine tanker tager til,

bliver du ude af stand til din kropslige nydelse. Det gør dig ked af det. En ond spiral er sat i gang.

Jeg guider dig ind til roden af din forvrængede selvopfattelse. I dit tempo, vil du slippe de begrænsende følelser og overbevisninger. Dine positive tanker, din kontakt til velbehag og

kropslig nydelse, fører dig til din sande seksualitet i nuet.

Seksuelle adfærdsmønstre

Det seksuelle adfærdsmønster er en naturlig del af dig. Problemet opstår først når den seksuelle adfærd hæmmer din dig i din trivsel.

Fornemmelsen af uro eller en form for indre konflikt, handler måske en indgroet fornemmelse af svigt, mangel på opmærksomhed eller en afhængighedsfølelse.

Frygten for svigt

Kan du nikke genkendende til oplevelsen af at du ”løber efter” partneren, eller partneren ”løber efter” dig?

Kender du til spændingen i at du vil gøre alt for at blive elsket i frygt for at blive svigtet.

Du gør hvad du kan for at opnå personens anerkendelse. Når det lykkes og du præcis ved hvor du har personen, så mister du interessen. Måske går du ud og jager et andet sted for at opleve spændingen i at ”få fat på” en person. Sådan har du oplevet det masser af gange. Du mærker direkte din interesse, proportionelt med din partners manglende interesse. Det er interessant for dig at kigge på hvad svigt betyder for dig, som indtil nu, er det du forveksler med kærlighed.

Jeg guider dig ind til det der kalder indeni dig. I takt med at du begynder at tage dig af dine behov, vil længslen ophøre til fordel for din øjenåbner for hvordan du kan opnå at udleve dine dybtfølte ønsker.

Opmærksomhedssøgende

Går du over dine egne grænser for få opmærksomhed?

Du er dygtig til at skabe opmærksomhed omkring din person og du er omsværmet af det modsatte køn. Bekræftelsen på opmærksomhed kan komme af at du har sex med mange. Det er vigtigt for dig, at få et godt genmæle med et ry for at ”være god i sengen”. Opmærksomhedstrangen kan føre til utroskab eller du har ikke dig selv med i det du gør for at få anerkendelse. Dit mønster gentager sig i en lang higen efter at blive ”set og hørt”, i et misforstået forsøg på at mærke kærligheden.

Jeg guider dig ind i at mærke det du ønsker at stoppe. Du får redskaber til at støtte dine nye valg. Jo længere du går, jo lettere bliver det for dig at mærke dit selvværd og din indre styrke.

Sexafhængighed

Kender du til at ville gå gennem ild og vand for at få sex og intet kan stoppe dig?

Din følelse af mangel på omsorg, støtte og opbakning, skaber uro og ubalance. Når du pakker følelsen væk, titter den frem i forskellige ”uniformer”, forklædt i afhængighed. Forklædninger som alkohol, ludomani eller spiseforstyrrelser, overgreb m.m. Sexafhængighed findes i mange forskellige udgaver. Den kan udvikle sig til en stærkere afhængighed end et stofmisbrug. Afhængigheden vil plage dig, ligeså længe at du går udenom din egenomsorg. Du opsøger og tager imod det, som du i virkeligheden ønsker skal stoppe. Du tiltrækker omsorgssvigtet for dig selv og andre i forsøget på at mærke kærligheden.

Når du erkender din smerte, får du brug for hjælp til at komme ud af dit afhængighedsforhold. Min oplevelse er, at vælger du at gå hele vejen, kan du blive helt fri for din afhængighed til fordel for at opleve det du i virkeligheden ønsker dig.

Ønsker du at ændre på dine seksuelle adfærdsmønstre

Dine udfordringer er sandsynligvis blevet mere tydelige og efterhånden så generende, hæmmende eller smertefulde, at du føler tiden er inde til at der skal ske nogle ændringer.

Når du har fået nok af det gamle, kan jeg guide dig ind til hvordan du kan begynde at træffe nye og sundere valg for dig selv og dine omgivelser.

Din medalje vil sandsynligvis bestå i at du får lettere ved at tage de beslutninger der vil styrke din glæde, uafhængighed og omsorg for dig selv og andre.

Vejen til din seksualitet

Som sexolog i Århus, udfordrer jeg dig på jeres intime samvær. Oftest bunder det i meget andet end din seksualitet. Derfor kan du forvente, at vi tager fat et helt andet sted, hvorfra det får indflydelse på din

seksualitet.

Se også i menuen under ”Lyst”.

Din seksualitet vil blomstre i takt med at du får øje på mere i dig selv.

Intimitetsøvelserne vil du få med hjem. De opstår ikke i det terapeutiske rum.

Af Lene Søe

Sexolog Lene Søe
Seksualitet

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!