Parterapeut Lene Søe

Jeg vil være MIG

Ja selvfølgelig skal du være dig. Hvem skulle du ellers være?

Jeg møder jævnligt, mennesker som kommer med en oplevelse af hvor svært eller hårdt det er, at give plads til sig selv. Det er ikke let at være noget man ikke er, og jeg hører udtalelsen i retning af:

”Jeg vil bare gerne være MIG.”

Jeg kan virkelig godt forstå hvordan det er, at have det sådan. Det er ikke meningen med livet og derfor skaber jeg rum for at du kan opleve din uopdagede livskraft, som kan bane vejen for et trygt, let og frit liv for dig og dine relationer.

Jeg lægger op til udfordringen, om det rent faktisk fungerer lige modsat… at det er rigtig svært IKKE at være DIG… Hvem er du så, når du ikke er dig? Hvis liv forsøger du så at leve, hvis ikke du lever dit eget liv?

Når du ændrer på denne overbevisning, så begynder dit liv at forandre sig. Min oplevelse er at det bliver lettere, når du begynder at stå ved dig selv og ER DIG.

Test dig selv

Her er en lille forsmag på at lade dig mærke hvor meget du er dig, gennem nedenstående 4 dele af dig selv:

Selvværd er oplevelsen af dit eget værd. Det kan vise sig i oplevelsen af at udtrykke egne behov, sætte grænser, fylde dig selv op først, være god ved dig selv, bede om de relationer og ting du har behov for og i det hele taget mærke din indre tilfredshed.

Et tegn på manglende selvværd kan være den tilpassende adfærd, hvor du sætter dig selv i baggrunden til fordel for andre mennesker.

Selvtillid opleves gennem tilliden til det du gør eller har ønsker om at gøre. Tilliden til dig selv og din omverden, viser sig når du har mod til at springe ud i nye udfordringer, der hvor du kan miste fodfæstet for en periode. Det kan vise sig i sociale situationer hvor din dømmekraft er udvidende fremfor begrænsende.

Et tegn på manglende selvtillid kan være din kontrollerende eller præsterende adfærd, hvor du sætter dig selv i baggrunden til fordel for andre mennesker.

Selvrespekt er et ja til dig selv. Du vil derfor være opmærksom på at sige til og fra i forhold til dine ønsker.

Et tegn på manglende selvrespekt kan være at du byder dig selv en adfærd eller relation som er uhensigtsmæssig eller direkte dysfunktionel.

Selvaccept udviser anerkendelse af dit værd og dine værdier med bevidsthed på at udtrykke dine meninger, uanfægtet hvad andre mener. Det er trygt at vide hvem du er, på en måde så det er ok at udleve sammenhængen mellem dine tanker, følelser og handlinger. Det bevirker at din

identitetsbevidsthed åbner op for ægte spontanitet, autenticitet, rodfæste og personlighed, som betyder at du kan lide dig selv.

Et tegn på manglende selvaccept kan være at du bliver fanget i at isolere dig med ubehagelige følelser.

Hvis du ønsker at udleve dit potentiale omkring dig selv, så book en tid: http://www.lenesoe.dk/book-tid/

Af Lene Søe

Forfatteren bag artiklen er 

Når jeg taler med dig, underviser, holder foredrag eller tema samlinger, interesserer det mig, at se og høre hvad der har betydning for dig lige nu. Inspirationen og de nye indsigter, skaber min skrivelyst, som min måde at nå ud til dig og offentligheden. Hensigten er at dele med dig, for vores fælles forståelse og trivsel i hverdagen.
Uanset hvilken form for terapi du vælger hos mig, så vil der opstå en grad af forandring. Din oplevelse af at komme med en udfordring, kan føre dig frem til dine nye muligheder og ressourcer, som du kan handle på, som det virker bedst for dig.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer. Vær den første :-)

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    error: Content is protected !!